Bir Unbiased Görünüm yangın kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın aracısız bina dışına açılması gerekir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek kucakin tasarlanmıştır.

Umumiyetle yangın merdiveni ile bile kullanılan bu acil çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın düzlükından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Yangın merdivenleri insanoğluın yangın oluştuğu anda hızlı ve zahmetsiz bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı bir araçtır. Yangın takkadak yangın kaçış holüne esaslı açılan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Topluluk arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kıraat etmek muhtevain tıklayın.

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi altına tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler çekmece önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kırmızıüminyum kapılar, ahşap kapılar ve Yangın Merdiveni Kapısı çelik kapılar imalatında istenen niteliklere gereğince farklı özellikte kapılar da binaların mimari bünyesına veya kapıların kullanılacağı sektöre bakarak farklı olabilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve ayaında hiçbir yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılır.

Bütün yangın kasası ve kanatları erdemli lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonrasında örgülabilecek sıva tamiratı ve boya konuleri sebebiyle baplar zarar görmez.

Door and Store olarak; yangın bapsı, yangın çıkış bapsı, yangın merdiveni kapısı, panik barlı yangın kapısı, ivedili çıkış bapsı modellerini sarı, yeşil ve kırmızı renkler başta yürütmek üzere matlup renkte üretmekteyiz. Yangın bapları normal fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Panik barlı olanlar en çok kullanılan ve amaca reva olarak üretilen modellerimizdir. Yangın anında telaşa baplarak kapı teftih döneminı kısaltmak ve insanoğluın hafif boşaltma olmalarını esenlar.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve peklik karınin tercih edilir.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla algılanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından denetleme edilen sistem sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Dairesel merdivenin müsaade verilmediği bölgeler ortada ekol, sağlık yapılışu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden bir tomar başüstüneğu âlem merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına onay verilemez.

Report this wiki page